Cyklus exkluzivních koncertů na zámku v Průhonicích
Společnost Regio Štiřín

ARS COLLEGIUM (housle, viola, violoncello, kontrabas, cembalo)

Datum: 9. 12. 2018
Čas: 17:00 – 18:00
Místo: Zámek Štiřín

ARS COLLEGIUM (housle, viola, violoncello, kontrabas, cembalo)
Vivaldi - Purcell - Haydn.... 

„...Komorní orchestr Ars Collegium zaujal neobyčejnou vitalitou a nasazením. Na jejich výkonu byla znát   dokonalá příprava a svrchovaný technický nadhled...“   (Hudební rozhledy 1/2002)
Komorní soubor Ars collegium byl založen v roce 1998. Základnu orchestru tvoří členové Graffova kvarteta, kteří ke spolupráci přizvali jim umělecky i lidsky blízké přátele, přední brněnské instrumentalisty.
V cembalových partech s orchestrem spolupracuje profesorka brněnské konzervatoře Šárka Pilátová. Pro své variabilní složení od 5 hráčů (převážně na smyčcové nástroje) až do 20 (malý klasický orchestr) obsáhnul za dobu své existence různorodý a obsáhlý repertoár (od koncertantních skladeb barokních až po soudobé autory). Vystoupil na mnoha koncertech doma i v dalších evropských státech. Hudební kritika několikrát ocenila jeho vytříbenou a technicky svrchovanou interpretaci.
Umělecký vedoucí souboru Štěpán Graffe je absolvent brněnské konzervatoře (prof. Jiří Besperát) a HF JAMU (prof. R. Šťastný).
Získal ocenění na interpretačních soutěžích doma i v zahraničí (Beethovenův Hradec, Mezinárodní  soutěž v německé Schwerinu, Cena francouzské asociace "Forum Voix Etouffés", Cena Českého spolku pro komorní hudbu při České filharmonii atd.). Od roku 1997 je primáriem Graffova kvarteta, se kterým vystoupil na pódiích koncertních sálů třech světadílů. Soustavně se věnuje také pedagogické činnosti, hru na housle vyučuje na brněnské konzervatoři.

Program a vzkaz umělců

Fotogalerie

 

Mistr Josef Suk

ZÁMEK PRŮHONICE

ZÁMEK PRŮHONICE

Novinky e-mailem

Historie zámku

Historie zámku

Vyhledávání