Cyklus exkluzivních koncertů na zámku v Průhonicích
Společnost Regio Štiřín

IN MODO CAMERALE (hoboj, klarinet, fagot, klavír)

Datum: 6. 5. 2018
Čas: 17:00 – 18:00
Místo: Zámek Štiřín

IN MODO CAMERALE (hoboj, klarinet, fagot, klavír)
Mozart - Beethoven

 

Jana BROŽKOVÁ – hoboj
Ludmila PETERKOVÁ – klarinet
Jaroslav KUBITA – fagot
Daniel WIESNER – klavír

Komorní soubor In modo camerale vznikl původně jako dechové trio v roce 1984. Založili ho tehdejší posluchači pražské konzervatoře Jana Brožková, Ludmila Peterková a Jaroslav Kubita. Ještě v témže roce stihli vyhrát mezinárodní rozhlasovou soutěž Concertino Praga, v dalších letech se stali dvojnásobnými vítězi Duškovy soutěže (1985, 1986). Rozšířením souboru o klavíristu Tomáše Víška, jehož od roku 1994 nahradil Daniel Wiesner, podstatně obohatili svůj komorní repertoár. Po třiceti letech činnosti je soubor In modo camerale ansámblem známým doma i na zahraničních pódiích. V roce 1994 byl nominován na cenu Talent roku, ve stejném roce jeho CD s nahrávkou komorních skladeb Martinů obdrželo nejvyšší ocenění francouzského hudebního měsíčníku Diapason. Soubor se v roce 1996 stal finalistou mezinárodní soutěže v japonské Ósace. Jednotliví členové ansámblu jsou absolventy Pražské konzervatoře a AMU. Všichni jsou frekventovanými sólisty s bohatou samostatnou koncertní činností, vyhledávanými komorními hráči s řadou dalších aktivit a známými pedagogy. Samostatně či společně realizovali rovněž mnoho rozhlasových a CD nahrávek.

Hobojistka Jana Brožková je laureátkou Pražského jara 1991, Concertina Praga 1983, držitelkou Evropské ceny z Curychu 1988 a ocenění Talent roku 1998, vítězkou soutěže IDRS v Evanstone v USA 1998. Do roku 2002 byla první hobojistkou Symfonického orchestru Českého rozhlasu, nyní je sólo hobojistkou České filharmonie. Od roku 1999 pedagogicky působí na AMU v Praze.

Klarinetistka Ludmila Peterková pokračovala ve svých studiích na Pařížské národní konzervatoři. Na Pražském jaru 1991 získala 2. cenu (1. cena nebyla udělena). Je známou a vyhledávanou sólistkou, nahrála celou řadu CD, v České televizi moderovala pořad Terra musica. V letech 1994–1998 byla členkou Pražské komorní filharmonie, od roku 1994 vyučuje hru na klarinet na Pražské konzervatoři.

Fagotista Jaroslav Kubita vyhrál 1. cenu na mezinárodní soutěži Pražského jara 1991, je rovněž vítězem mezinárodní soutěže v polských Włoszakowicích (1988) a laureátem z Mnichova (1987) a Manchesteru (1989). Do roku 1996 byl prvním fagotistou Symfonického orchestru Českého rozhlasu, nyní je sólo fagotistou České filharmonie. Od roku 2009 vyučuje hru na fagot na JAMU v Brně.

Klavírista Daniel Wiesner absolvoval mistrovské kurzy ve Výmaru. Je držitelem Ceny Hlávkovy nadace 1993, 1. ceny z klavírní soutěže v Glasgow 1990 a 4. ceny z Mezinárodní soutěže Vianna da Motta v portugalském Lisabonu 1991. Jako sólista a vyhledávaný komorní hráč vystupoval v mnoha evropských zemích a USA. Pedagogicky působí na AMU.

Program:

 

Vzkaz umělců:

 

Mistr Josef Suk

ZÁMEK PRŮHONICE

ZÁMEK PRŮHONICE

Novinky e-mailem

Historie zámku

Historie zámku

Vyhledávání