Cyklus exkluzivních koncertů na zámku v Průhonicích
Společnost Regio Štiřín

JOSEF ŠPAČEK (housle) - MIROSLAV SEKERA (klavír)

Datum: 21. 1. 2018
Čas: 17:00 – 18:00
Místo: Zámek Štiřín

JOSEF ŠPAČEK (housle)
MIROSLAV SEKERA (klavír)

Suk - Szymanowski...


 

JOSEF ŠPAČEK

Český houslista Josef Špaček (1986) je rychle se rozvíjející jako jeden z nejtalentovanějších virtuosů své generace. Studoval s Idou Kava?, A Jaime Laredo na Curtis Institute of Music a Itzhak Perlman na Juilliard School. Byl laureátem mezinárodní soutěže královny Alžběty v Bruselu (2012); vyhrál Michael Hill International Violin Competition (2009) a získal třetí cenu na Carl Nielsen Mezinárodní houslové soutěži (2008). Josef spojuje? Ourishing sólo

kariéra se na pozici koncertního mistra České filharmonie.
Jako sólista hostuje s orchestry v Evropě, USA a Asii, včetně Philadelphia Orchestra, Česká filharmonie, Pražská komorní filharmonie, Auckland Philharmonia Orchestra, Kansas City Symphony a Queensland Symphony Orchestra. On soloed pod dirigenty, jako jsou Jiří Bělohlávek, Christoph Eschenbach, Manfred Honeck, James DePreist, Asher Fisch, Roy Goodman, Jakub Hrůša, Eliahu Inbal a Rossen Milanov. Jak recitálovou pravidelně vystupuje na hudebních festivalech po celém světě.
 
Oficiální stránky umělce: http://www.josefspacek.com/web/home.aspx

 

MIROSLAV SEKERA

V roce 2002 se stal vítězem mezinárodní soutěže J. Brahmse v rakouském Portschachu. Již předtím získal ocenění v mnoha významných soutěžích u nás i v zahraničí, jako například:

• cenu v soutěži F. Chopina v Mariánských Lázních,
• cenu v soutěži pořádané HAMU (Stipendium firmy YAMAHA),
• cenu v mezinárodní soutěži v Gaillardu ve Francii.

Hře na klavír se věnuje od tří let, kdy jeho nevšední talent objevila vynikající pedagožka profesorka Zdena Janžurová. Současně s klavírem započal studium hry na housle. Díky umění hry na klavír a současně na housle byl vybrán do role malého Mozarta v oskarovém filmu „Amadeus“ režiséra Miloše Formana. Hře na oba nástroje se věnoval až do svého přijetí na Pražskou konzervatoř, kde se rozhodl pouze pro studium hry na klavír. Byl přijat do třídy profesorky Evy Boguniové.

Po celou dobu studií též navštěvoval třídu profesora Martina Ballýho. Dále pokračoval na Hudební fakultě Akademie muzických umění v Praze u docenta Miroslava Langera. Studium dokončil v roce 1999, jako nejúspěšnější student.

V roce 2006 mu bylo vydáno sólové CD firmou Multisonic za podpory Nadace Českého hudebního fondu s díly J.Brahmse, D. Scarla

Oficiální stránky umělce: http://www.sekeramiroslav.cz/index.php/cz/

Program:

Mistr Josef Suk

ZÁMEK PRŮHONICE

ZÁMEK PRŮHONICE

Novinky e-mailem

Historie zámku

Historie zámku

Vyhledávání