Cyklus exkluzivních koncertů na zámku v Průhonicích
Společnost Regio Štiřín

Klavírní kvarteto Josefa Suka

Datum: 24. 5. 2015
Čas: 17:00 – 18:00
Místo: zámek Štiřín

KLAVÍRNÍ KVARTETO JOSEFA SUKA

DVOŘÁK - SUK

Radim Kresta, housle     

Eva Krestová, viola        

Václav Petr - cello    

Václav Mácha - klavír

Bylo založeno houslistou Radimem Krestou v r. 2007 původně ve složení klavírního tria pod názvem „Taras Piano Trio“. V tomto obsazení dosáhl soubor řady ocenění na mezinárodních soutěžích: J. Brahms Wettbewerb 2007 - 1.cena, Premio Rovere d'Oro 2008 - 1.cena, Val Tidone Music Competitions 2010 - 1.cena, Concorso Salieri-Zinetti 2012 - 3.cena (jako Duo Taras ve složení duo housle - cello). Od druhé poloviny r. 2012 hrál ansámbl pod názvem „Ensemble Taras“ v obsazení klavírního kvarteta.
V roce 2013 dosáhl soubor vynikajícího výsledku v podobě  dvou vítězství  na mezinárodních soutěžích - v květnu 2013 na Concorso Salieri-Zinetti ve Veroně - 1.cena a v září 2013 na jedné z nejprestižnějších tohoto oboru "ACM Premio Trio di Trieste" - 1.cena.
 
Díky těmto úspěchům získal ansámbl možnost koncertovat na mnoha významných světových pódiích,  např. v Itálii, Slovinsku, Rakousku, Německu, Švýcarsku, USA a dalších. V současné době připravuje kvarteto CD a DVD pro "Limen music and arts - Milan“ s hudbou G. Faurého (Klavírní kvartet op.15) a J. Brahmse (Klavírní kvartet op. 60) a CD pro "Azzura Music" s hudbou G. Mahlera a  J. Brahmse (Klavírní kvartet op. 25). Od února 2014 změnil soubor svůj název na „Klavírní kvarteto Josefa Suka“ podle houslisty Josefa Suka , vnuka skladatele Josefa Suka a jedné z největších osobností houslové generace minulého století. Tuto změnu kvarteto přijalo po laskavém svolení jeho manželky paní Marie Sukové. Kvarteto působí v Praze (Česká republika). 
Oficiální stránky kvarteta:  http://www.bohemianartists.cz/komorni-telesa/klavirni-kvarteto-josefa-suka/

Program:

 

Fotogalerie


 

 

Mistr Josef Suk

ZÁMEK PRŮHONICE

ZÁMEK PRŮHONICE

Novinky e-mailem

Historie zámku

Historie zámku

Vyhledávání