Cyklus exkluzivních koncertů na zámku v Průhonicích
Společnost Regio Štiřín

ORBIS TRIO (housle, violoncello, klavír)

Datum: 14. 4. 2019
Čas: 17:00 – 18:00
Místo: Zámek Štiřín

ORBIS TRIO (housle, violoncello, klavír)   
Beethoven - Dvořák

 Patocka

Roman Patočka (housle)
Petr Malíšek (violoncello)
Stanislav Gallin (klavír)

Orbis trio bylo založeno v roce 2008. Všichni jeho členové jsou laureáty mezinárodních soutěží a mají za sebou řadu zkušeností jak sólistických, tak i jako komorní hráči.
Orbis trio se brzy zařadilo mezi nejúspěšnější komorní soubory nejen v České republice, ale i v evropském měřítku, když se během roku 2009 stalo laureátem čtyř mezinárodních soutěží a v roce 2010 bylo odbornou porotou zvoleno nositelem prestižní "Ceny Českého spolku pro komorní hudbu".
V roce 2009 Orbis trio zvítězilo v soutěži „Premio Anguissola Scotti“ ve Val Tidone (Itálie) a v soutěži „5. International Johannes Brahms Chamber Music Competition“ v Gdaňsku (Polsko). Dalším velkým úspěchem Orbis tria bylo skvělé umístění v jedné z nejprestižnějších světových soutěží současnosti, „International Chamber Music Competition“ v německém Hamburku. Získalo zde v široké konkurenci 3. cenu a stalo se tak nejlepším evropským klavírním triem soutěže. Podobného výsledku (3.cena, nejlepší klavírní trio) dosáhlo Orbis trio v soutěži „Gianni Bergamo Classic Music Award“ ve švýcarském Luganu.
Orbis trio je také laureátem Soutěže Bohuslava Martinů 2010. Na této soutěži získalo i cenu za interpretaci díla B. Martinů a Cenu Pražského jara.
Velkou inspirací byly pro Orbis trio soukromé lekce u Josefa Suka. Své zkušenosti prohlubuje Orbis trio konzultacemi u dalších vynikajících umělců, jakými jsou Ivan Klánský (Guarneri trio), Václav Bernášek (Kociánovo kvarteto), Daniel Veis (Pražské trio) či Ivan Moravec.
Dnes již Orbis trio koncertuje v mnoha evropských zemích (Velká Británie, Německo, Belgie, Itálie, Slovensko). Je pravidelně zváno na významné mezinárodní festivaly (Pražské jaro, Mecklenburg-Vorpommern Festspiele, Festspiele Europäische Festwoche, Festival EuroArt Praha, Smetanovské dny, Chopinův festival, Val Tidone Festival, Sukův hudební Štiřín aj.), a také k vystoupením v komorních cyklech nejvýznamějších českých orchestrů - Česká Filharmonie, FOK a PKF Prague Philharmonia.
Pro Český rozhlas nahrálo Orbis trio řadu skladeb, především pak komplet klavírních trií A. Dvořáka a F. Škroupa. Pro Norddeutsche Rundfunk nahrálo Orbis trio skladby J. Haydna, A. Dvořáka a F. Mendelssohna-Bartholdyho.

Stránky souboru: http://www.orbistrio.com

Fotogalerie

Program

SHŠ-18-19program-duben2019  Umelci-podpisy

Vzkaz umělců

Umelci-vzkaz

Mistr Josef Suk

ZÁMEK PRŮHONICE

ZÁMEK PRŮHONICE

Novinky e-mailem

Historie zámku

Historie zámku

Vyhledávání